Segítenek a beilleszkedésben

Veszprém - Együttműködési megállapodást kötött kedden a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke és a börtön vezetője.

 2011. szeptember. 29. csütörtök | Szerző: Mátételki András

 

Babai János, a kisebbségi önkormányzat megyei elnöke elmondta, hogy a jövőben különböző kulturális műsorokat hoznak be a rácsos falak közé, továbbá a szabadulókat segítik visszailleszkedni a társadalomba úgy is, hogy munkát keresnek nekik. Németh Éva ezredes, a börtön parancsnoka  azt emelte ki, hogy mivel nem tartják nyilván, hogy ki roma származású, ezért a képzésekbe bárki bekapcsolódhat. Ezek szakköröket jelentenek, továbbá megtanítják a bent lakókat az álláskeresés technikájára, emellett szakemberek foglalkoznak velük, hogy miképpen oldják meg konfliktusaikat. Mivel más börtönökben foglalkoznak szakképzéssel, ezért ősztől a veszprémiből is többen átmennek akár fél évre is távolabbi intézménybe, hogy kitanuljanak egy-egy mesterséget.

Az együttműködési szerződés aláírása után műsort adtak a fogvatartottak, valamint a kolontári Szabrina és a berhidai Roma Koktél Show. A rendezvényen részt vett a Németországból érkezett börtöndelegáció is.