Hagyományőrző tábor a Velencei tónál

„Veszprém Megyei Cigány Kulturális és Hagyományőrző Tábor a Velencei tónál” elnevezéssel szervezett a Veszprém Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat tábort a Velencei tó partján, Kápolnásnyéken 2021. augusztus 7. és 13. között.

A tábor célja minél több tehetséges cigány fiatal felfedezése és felkarolása, ahol szervezett programokon keresztül 8-14 éves gyerekek bepillantást kaphatnak a cigány kultúra, szokások és hagyományok mindennapjaiba. A gyerekek a táborvezetők tematikus beszélgetésein, foglalkozásokon keresztül ismerkedhettek meg a roma nép múltjával, értékeivel, hibáival, szenvedéseivel, hitével. A kulturális programokon kívül a táborozók kipróbálták a sárkányhajózást, a buborékfocit, lézer-harcoltak, és élménylaborban szereztek természettudományos ismereteket, illetve kickbike segítségével Velence városával ismerkedhettek meg. A Fejér és Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködésben a területi kisebbségi kapcsolattartási munkacsoportok szervezésében közlekedésbiztonsági foglalkozások mellett a fiatalok egy szolgálati kutyás bemutatón is részt vehettek, valamint egy vízirendészeti előadást is meghallgathattak. A húsz gyermek Veszprémből, Vanyoláról, Devecserből, Adorjánházáról, Pápasalamonból érkezett.

image001

image003

image005

image007

image009

A tábor a Belügyminisztérium és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által 2020-ban kiírt ROMA-NEMZ-TAB-21-0063 elnevezésű pályázat 1 200 000 forintos támogatásával valósult meg.

image011

image012